Najčešća pitanja

Frilingue kampovi u Srbiji

 

>>KURS JEZIKA<<

1. Da li kurs mogu da pohađaju apsolutni početnici?
Da, možete se pridružiti našim kursevima kao apsolutni početnici. Uvereni smo da ćete kroz 2 nedelje boravka na kampu savladati početni nivo, steći osnovno znanje i snalaziti se u svakodnevnim situacijama.

2. Da li ćemo pričati na jeziku koji izučavamo tokom kurseva? 
Većina naših nastavnika su izvorni govornici jezika koji podučavaju, a cilj našeg programa je konstantna konverzacija na jeziku koji se izučava na kampu. U svakom slučaju, svi naši predavači govore više jezika i svima je engleski jezik barem na konverzacionom nivou.

3. Koliko časova jezika imamo nedeljno?
Jezički kurs u našim kampovima sadrži 20 časova po 45 minuta nedeljno.

4. Da li nas razdvajate po grupama na osnovu nivoa znanja?
Da, nakon dolaska u kamp (nedeljom u popodnevnim/večernjim časovima) naši predavači će pismeno i usmeno proveriti vaš nivo znanja i na taj način formirati grupe. Nivoi znanja određujemo na osnovu zajedničkog evropskog sistema bodovanja: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

5. Koliko obično ima polaznika po grupi?
Nastava se odvija u manjim grupama, u proseku između 6 i 8 polaznika po grupi.

 

>>SMEŠTAJ<<

1. Kakvi tipovi smeštaja postoje u kampu? 
U našim kampovima nudimo niz opcija. Uglavnom su u pitanju 2,3,4,5 ili 6-krevetni apartmani sa kupatilom. 

2. Malo sam stidljiv/a da dođem sam/a... 
Ne brinite! To je normalna i uobičajena reakcija kod dece ili tinejdžera vašeg uzrasta. Razumemo vas, u početku ne deluje privlačno da letnji raspust provedete učeći jezik, međutim naš bogat i zanimljiv program nudi mnogo više mogućnosti. Već posle dan-dva provedenih u kampu se promeni stav i već tada biste želeli da što duže boravite sa novim drugarima u ekstra zanimljivom okruženju.
Pored toga, nudimo i popuste ukoliko povedete brata ili sestru, drugara ili drugaricu. Takođe postoji opcija da boravite zajedno u sobi.

3. Koliko obroka imamo dnevno?
Sve naše ponude su na bazi punog pansiona, odnosno 3 obroka dnevno. Takođe delimo užinu (uglavnom voće ili čokoladicu) u pauzi između nastave.

4. Intolerancija na sastojke u ishrani...
Ako imate intoleranciju na laktozu, gluten ili druge sastojke, ako ste vegeterijanac ili imate druge dijetetske zahteve, za nas to ne predstavlja problem! Samo nas detaljnije obavestite o vašim zahtevima, a mi ćemo se potruditi da vam maksimalno izađemo u susret.

 

>>BORAVAK U KAMPU<<

1. Da li mogu da operem veš u kampu?
Polaznicima koji borave jednu ili dve nedelje u kampu preporučujemo da ponesu dovoljno čistog veša za predviđeni period. Za polaznike koji ostaju duže od dve sedmice ćemo rado organizovati uslugu pranja veša. Usluga pranja veša ponekad može prouzrokovati dodatne troškove.

2. Da li smem da plivam u jezeru/bazenu bez nadzora?
Nije vam dozvoljen ulazak u vodu bez nadzora odgovornog lica u kampu i/ili spasioca bez obzira koliko ste dobar plivač.

3. Da li je dozvoljena upotreba mobilnih telefona ili tableta?
Dozvoljena je, pod uslovom da se poštuje pravilo vezano za propisanu satnicu korišćenja uređaja. Tokom kurseva upotreba mobilnih telefona je strogo zabranjena, a odlukom lidera kampa korišćenje se može zabraniti i tokom drugih aktivnosti.
 

>>PRAVILA KAMPA<<

1. Kada je predviđeno vreme za odlazak u krevet?
Deca do 12 godina moraju biti spremni za spavanje u svojim sobama najkasnije u 22:00, a tinejdžeri do 22:30. Ukoliko vlada zabavna atmosfera i dobra disciplina, lider kampa uvek može produžiti veče za 30 minuta do sat vremena.

2. Konzumacija alkohola, cigareta i opojnih droga.
Ovo pravilo se podrazumeva! Svim polaznicima kampa je ZABRANJENA konzumacija alkohola, cigareti i opojnih droga! U suprotnom, polaznici će biti istog momenta odstranjeni s kampa.

 

>>CENE<<

1. Kako se popusti obračunavaju i da li mogu da se međusobno kombinuju?
Svi popusti se obračunavaju na standardan cenovnik i ne mogu se međusobno kombinovati.