Švajcarska

Zemlja koja ujedinjuje Evropu

Švajcarska

"La suisse n'existe pas!" (Švajcarska ne postoji!) - To je bila rečenica kojom se Švajcarska predstavila na Svetskoj izložbi u Sevilji 1992. godine. To je zato što nije ujednačenost, već raznolikost u malom prostoru ono što definiše Švajcarsku. Ovo se može objasniti kulturno i geografski: u maloj Švajcarskoj, pored brojnih dijalekata, govore se i četiri nacionalna jezika. Postoji i razlika između kulture u planinama i kulture na centralnom platou; dok se život u planinskoj dolini razlikuje od onog u velikom gradu. Dakle, iako postoje brojne regionalne tradicije, postoji relativno malo nacionalnih običaja. Međutim, vremenom i porastom turističkih poseta, postoje neki lokalni običaji koji su dostigli nacionalni značaj.

Zajednice koje pričaju istim jezikom jedu različite stvari i imaju različite tradicije i običaje. Čak i njihova zajednička istorija stara je svega dva veka. Švajcarci su ponekad zbunjeni onim što im je zajedničko sem pasoša. Šta je to što ih čini švajcarskim? Švajcarci kažu da ih drži želja da ostanu ujedinjeni. Opšti stav se sumira u formuli "jedinstvo, ali ne i uniformnost".

Švajcarska je savršena destinacija za mlade i tinejdžere. Zemlja koja je lako dostupna bilo koji prevoznim sredstvom iz drugih delova Evrope.Odaberite pravi kurs za Vas!

Odaberite kurs po Vašoj želji preko našeg pretraživača!


Pretraživač kursa